Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen 2016 van start gegaan. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar centraal. De Nationale Voorleesdagen lopen dit jaar van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari. In het hele land worden diverse activiteiten georganiseerd rondom het Prentenboek van het jaar.

Het prentenboek van het jaar 2016 is geworden: "We hebben er een geitje bij", geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe.

"Mik gaat op zijn step naar de kinderboerderij om naar het pasgeboren geitje te gaan kijken. Voordat Mik het babygeitje heeft gevonden, gaat hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje.".

Kijk voor meer informatie over de Nationale Voorleesdagen ook eens op www.nationalevoorleesdagen.nl.

Activiteiten in Ede en omgeving

Ook in Ede en omstreken worden diverse activiteiten georganiseerd rondom het prentenboek van het jaar. Naast dat het bij veel scholen en kinderdagverblijven in de aandacht zal staan, zijn er ook diverse activiteiten waar ouders en kinderen (gratis) aan kunnen deelnemen. Mama's Club Ede heeft er hieronder enkele voor je op een rij gezet.

  • Woensdag 27 januari, 15.30u: De Bibliotheek Cultura Bennekom en Muziekcentrum Harlekijntje presenteren een interactief programma rond het prentenboek "We hebben er een geitje bij". Locatie: Bibliotheek Cultura Bennekom. Toegang: gratis
  • Zaterdag 30 januari, 10.00u: Voorlezen, spelen en bewegen. Een interactief programma rond het prentenboek "We hebben er een geitje bij". Locatie: Bibliotheek Cultura Ede. Toegang: gratis.
  • Woensdag 3 februari, 15.30u: Kees Hengstmans interactieve voorleestheater staat dit keer in het teken van het prentenboek "We hebben er een geitje bij". Locatie: Bibliotheek Cultura Lunteren. Toegang: gratis.
  • Woensdag 3 februari, 15.30u: De Bibliotheek Cultura Stadspoort en Muziekcentrum Harlekijntje presenteren een interactief programma rond het prentenboek "we hebben er een geitje bij". Locatie: Bibliotheek Cultura Stadspoort. Toegang: gratis.
  • Woensdag 3 februari, 15.30: Muziekcentrum Harlekijntje presenteert in samenwerking met Boekhandel Novita en het Consultatiebureau Bennekom een muziekfeestje voor kinderen van 1 tot 5 jaar en hun (groot)ouders. Locatie: Consultatiebureau Bennekom. Toegang: gratis.

Kortom, ook hier in de omgeving is er genoeg te doen voor de liefhebbers onder ons! Veel plezier bij een van deze activiteiten.

 

By: Stectech