Vorige week kwam Henriëtte Bax, projectcoördinator van Moeders Informeren Moeders (MIM) in Ede en omstreken, langs om te praten over wat zij en de Mama's Club Ede mogelijk voor elkaar kunnen betekenen. In de toekomst hoor je hier ongetwijfeld nog meer over! Vandaag wil ik jullie alvast wat meer informatie geven over dit prachtige initiatief ter ondersteuning van (beginnende) moeders.

Wellicht is dit precies waar jij als moeder naar op zoek bent? Of ben jij juist de ervaren moeder die zich als vrijwilliger bij MIM kan aansluiten om andere moeders te ondersteunen?

Meer over MIM
Als je moeder wordt, verandert er een heleboel. Alles is nieuw, en er kan een hoop op je af komen. Je kampt met vragen waarop je misschien geen antwoord weet, en dat kan je onzeker maken. MIM kan dan een uitkomst bieden voor jou. Vanuit het MIM kan een ervaren moeder ondersteuning geven aan een moeder met haar baby. Iedereen die moeder wordt, kan hier aan mee doen. Je kunt alledaagse vragen en ervaringen delen. Iedere maand komt er een collega moeder op bezoek, met wie je jouw ervaringen kunt uitwisselen of van wie je, als je dat wilt, tips en informatie kunt krijgen. Deze moeders moedigen je aan om op jouw eigen manier met je kindje om te gaan, omdat jij je kindje het beste kent.

Het doel van Moeders Informeren Moeders is:

  • het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid en het zelfzorgvermogen van moeders met een eerste kind vergroten;
  • moeders toerusten voor dagelijkse vragen over de verzorging en opvoeding door hun kennis, inzicht en vaardigheden te vermeerderen;
  • de sociale netwerken van moeders versterken;
  • moeders informeren over maatschappelijke voorzieningen en hen stimuleren om daarvan gebruik te maken.

Aan het MIM zijn geen kosten verbonden. Kijk voor meer informatie ook eens op de website www.moedersinformerenmoeders.nl. Bekijk vooral ook dit mooie filmpje even voor meer duidelijkheid over MIM:

Vrijwilliger worden
Om de (beginnende) moeder te ondersteunen, heeft het MIM ook ervaren moeders nodig die zich graag op vrijwillige basis willen inzetten voor MIM. Je weet als moeder uit ervaring dat de verzorging van je kindje voor vragen en twijfels kan zorgen. Niet iedereen heeft familie of vrienden om zich heen waarmee dit besproken kan worden. Kun je jezelf herkennen in deze moeders en wil je jouw ervaringen delen op het gebied van opvoeding en verzorging? Wellicht kun jij als vrijwilliger dan dat steuntje in de rug zijn voor de beginnende moeder. Je wordt hier uiteraard in begeleid door een coördinator vanuit het MIM. Kijk voor meer informatie ook even op de website www.moedersinformerenmoeders.nl.

By: Stectech